Fridas presentation

Jag heter Frida Taipale, är 48 år och nybliven jämtlänning.
Äntligen har jag fått flytta norrut där vi bor mitt i skogen med en magisk sjöutsikt. 
Jag arbetar som terapeut och healer för djur och människor. Jag är utbildad kraniosakralterapeut, hundpsykolog & fysioterapeut samt är uppfödare av Rottweilers.
Vi tvåbenta delar livet med sex rottweilers och en hälleforsare, fyra hanar och tre tikar.
Jag började mitt hundverksamma liv med ett eget hunddagis 1999 och har fortsatt att utbilda mig till instruktör, hundfriskvårdare, hundpsykolog, fysioterapeut för hund samt kraniosakral terapeut för hund, häst & human samt hundfilosof osv... Jag har haft en egen rehabklinik sedan 2011 med hundsim & terapeutiska behandlingar. Idag har jag min mottagning hemmavid i Jämtland och gästspelar i Stockholm med jämna mellanrum.
Jag har har även skapat en utbildning “My Tribute” som är precis vad den heter: Min hyllning till hundarna. En fördjupad hundägarutbildning där vi möjliggör ett nytt och hållbart sätt att leva med hund. Mer info finns på min hemsida.

Jag har alltid känt att det finns något mer att utforska utöver det “traditionella” sättet att leva hund. Jag upplevde i ett tidigt skede att hundarna väckte en en djupare sida i mig som jag tidigare aldrig känt, vilket ledde mig vidare in på min egen upptäcktsfärd i mitt inre.
Hundfilosofin är bland det viktigaste vi har och den ligger till grund för att ha hund på ett hållbart sätt där både hund och människa får plats. Ja, till och med att hundens behov får ta större plats än människans. När man väl blivit medveten om hundfilosofins värdegrund så är det svårt att återgå till något annat. Jag är med i nätverket för att sprida mer kunskap, skapa nya normer och visa att det finns vänligare sätt att leva på tillsammans med sin hund och alla levande varelser.
Jag är mycket stolt över att kunna kalla mig hundfilosof. När jag nämner det för människor så öppnar det alltid upp för nya, spännande samtal som ger mig möjligheten att utvecklas ännu mer och allt som oftast sås nya frön hos dem jag samtalat med.

Vi har ett oerhört viktigt arbete att utföra, och vi har bara börjat…


Min hemsida: www.fridataipale.com
Min uppfödning: www.deveritas.se